Új jelszó kérése
Facebook
Házhozszállítás
Hírlevél
Termékajánló
Szűrés
Kiadó
Szerző
Oldalszám
Termék részletek


Gabonakonyvha

-12%
Gabonakonyvha
Fő kategória >Gasztronómia
4 000 Ft
Akció: 3 500 Ft3500
A magyar ember még ma is életnek nevezi a gabonát. A gabona-magvak valóban életek: a búzából, tönkölybúzából, árpából, rozsból, hajdinából, zabból, rizsből, kölesből és kukoricából könnyen elkészíthető ételek változatosak, olcsók, laktatók, tápanyagokban gazdagok.
  • Emiatt nagy jelentőségű e könyv megjelenése. Nyers Csaba szakács, aki elkötelezett híve a természetes konyhának - ősi, szinte feledésbe merült recepteket, a Kárpát-medence népi-paraszti konyhájának ízeit kelti életre, és ezekre alapozza új gabonaételeit is. A hangsúly a változatos gabona-felhasználáson van, azaz együnk minél többféle gabonát, próbáljunk változtatni eddigi étkezési szokásainkon - ez egészségünkre válik. Kútvölgyi Mihály látványos fotói pedig éppen ezt a természetességet emelik ki - egyszerűen és étvágygerjesztően!

    A kötet tartalma:

    Főzzünk sósan - savanyúan - édesen
    Gabonacsíráztatás
    Csíramálé
    Búzacsírás vegyes saláta lilahagymás mártással
    Gabonamüzli
    Hamuban sült pogácsa
    Lepénykenyér (langalló, lapótya, kőre leppencs)

    Zöldséges-gabonás kölesleves
    Zöldbabos árpanyákleves
    Karfiolos hajdinaleves
    Lestyános zöldségleves tönkölytésztával
    Tökös zöldségleves rozspelyhes gombóccal

    Párolt hajdina zöldségbecsinálttal
    Kapros salátafőzelék kölessel
    Zabpelyhes lapcsánka karalábéfőzelékkel
    Zabkásával töltött csillagtök
    Barnarizs babbal
    Töltött paradicsom kukoricadarával
    Hajdinás dödölle lilahagymával
    Zöldséges barnarizottó
    Barnarizses rakott savanyú káposzta
    Lecsós búzakása
    Árpagyöngy tarkababbal és tarhonyával
    Rozspelyhes zöldséglepényke póréhagymával
    Gabonafasírt tojás nélkül
    Búzahús roston, uborkával
    Búzapörkölt vegyes salátával
    Paprikás krumpli kölessel és búzakolbásszal
    Búzakolbász

    Tökös-mákos és sárgarépás tönkölyrétes
    Mézes, mazsolás kölespuding (tojás nélkül)
    Tejbegríz tönkölydarából
    Tökmagos árpasüti egressel
    Tepsis zabpelyhes lepény (hagyományos bögretészta)
    Feketeszedres kukoricadara-torta
    Kukoricasütés
    Gömböcke

    Gabonafélékhez ajánlott fűszerek
    Ilyen lehetett... (a gabonák hagyományai)
    A gabonakonyha aranyszabályai

    Ami az asztalunkon volt, van, lesz
  • Kiadó
    Timp Kiadó
    Szerző
    Kútvölgyi Mihály
    Oldalszám
    88
    Cikkszám
    992886
Webáruház készítés