Új jelszó kérése
Facebook
Házhozszállítás
Hírlevél
Termékajánló
Szűrés
Kiadó
Szerző
Oldalszám
Termék részletek


Bioételek gabonából

-50%
Bioételek gabonából
Fő kategória >Gasztronómia
4 990 Ft
Akció: 2 500 Ft2500
Jó fél évszázada - gyerekkoromban - Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem.
  • Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális „anyag”, a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabonamagvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.

    A kötet bevezetőjét Ambrus Lajos író, míg zárszavát Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély írta a biogazdálkodásról.
  • Kiadó
    Timp Kiadó
    Szerző
    Kútvölgyi Mihály
    Oldalszám
    128
    Cikkszám
    391353
Webáruház készítés